Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


YouTube-account Lange Frans verwijderd wegens schenden richtlijnen

Geschreven door op 21 oktober 2020

YouTube-account Lange Frans verwijderd wegens schenden richtlijnen. Het YouTube-account van rapper Lange Frans is woensdagmiddag verwijderd wegens “herhaalde of ernstige schendingen” van de community richtlijnen van het platform. Dat meldt de rapper zelf op Twitter. In een tweet zegt de artiest de verwijdering van zijn account te betreuren. “Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, aldus Lange Frans. Ook de eigen muziek van de rapper die op zijn kanaal stond is van het platform verwijderd.

Lange Frans en Youtube

Presentator Arjen Lubach besteedde afgelopen zondag aandacht aan de rapper in zijn show Zondag met Lubach. Hierin noemde hij Lange Frans een “complotdenker”. De uitzending ging over het verspreiden van nepnieuws.

In een reactie aan de NOS laat Lange Frans weten dat hij het gebruik van het woord ‘complotdenker’ onjuist vindt. “Censuur is heel reëel aan het worden deze dagen. Helaas als je iets zegt dat anders is, word je blijkbaar verwijderd.” Ook zegt hij dat zijn nieuwe podcast “deze week gewoon te zien is via allerlei andere platformen” en dat hij hoopt “dat alle mensen lekker blijven kijken”.

Lubach riep YouTube in zijn show op om naar de video’s op het kanaal van de rapper te kijken. Woensdag meldt de presentator dat hij het verwijderen van muziek wel te ver vindt gaan. “Hé YouTube, zet die muziek terug”, zo schrijft hij op Twitter. Bron: NU.NL


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten