Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Youp van ’t Hek verrast door Flappie-cover van Todd Rundgren

Geschreven door op 2 december 2020

Youp van ’t Hek verrast door Flappie-cover van Todd Rundgren. Youp van ’t Hek vindt de net verschenen cover van Flappie door de Amerikaanse singer-songwriter Todd Rundgren erg geestig. Dat laat hij woensdag desgevraagd aan weten. “Ik kreeg dat vanochtend toegestuurd en vond het enorm geestig. Het nummer is veertig jaar oud en hij heeft het heel letterlijk vertaald. Ik ben zelf net zo verbaasd als iedereen.” Rundgren heeft Van ’t Hek niet om toestemming gevraagd en dat is volgens de cabaretier ook helemaal niet nodig.

Todd Rundgren

“Hij krijgt van mij ook geen Rijdende Rechter aan de deur. Ik weet ook niet hoe het allemaal precies zit, maar hij zal wel met componist Jan Kokken moeten afrekenen. Weet ik veel. Ik ben in ieder geval heel vereerd.” Flappie, een nummer over de noodlottige verdwijning van een konijn een dag voor Kerstmis, schreef Van ’t Hek in 1977 voor zijn zus. Daarna nam de artiest het lied ook in zijn eigen repertoire op. Dat van alle muzikanten op de wereld uitgerekend Rundgren het nummer heeft vertaald, verbaast Van ’t Hek. Op de vraag hoeveel uren hij in zijn leven heeft besteed aan het luisteren naar de 72-jarige singer-songwriter, antwoordt Van ’t Hek: “Niet veel, nee.”

Eindejaar conference nog op losse schroeven

Van ’t Hek is door de NPO gevraagd dit jaar de eindejaarsconference te verzorgen, maar het is nog altijd niet zeker of die voorstelling kan doorgaan. “Het verzoek vanuit Carré en mijzelf ligt bij de veiligheidsregio. ‘Jullie mogen dertig bezoekers ontvangen’, dan doe ik het niet. Daar komt het op neer. Het hoeft geen volle zaal te zijn, maar ik moet een publiek hebben. En ik zal de anderhalve meter regel in zo’n geval natuurlijk respecteren. Ik hoop dat het lukt, maar ik heb goede hoop.” Bron: NU.NL


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten