Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

XXL Radio the mix

15:00 16:00

Now on air

XXL Radio the mix

15:00 16:00


‘Waar is dat feestje’

Geschreven door op 26 oktober 2020

‘Waar is dat feestje’. Een groot illegaal feest bij Hilversum is in de nacht van zaterdag op zondag beëindigd door de politie. Ruim driehonderd feestgangers uit het hele land waren naar een bouwterrein gekomen nabij Anna’s Hoeve, een locatie die in het verleden vaker is gebruikt voor illegale ‘raveparty’s’. Een dj en een vrouw die een agent een schop gaf, zijn aangehouden. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op het feest blijkt op grote schaal lachgas te zijn gebruikt. De politie noemt het ‘onbegrijpelijk en onverantwoord’ dat zoveel mensen de coronamaatregelen hebben genegeerd. ,,Bovendien levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én langs het spoor te begeven”, staat in een bericht op Twitter. ,,Een berg afval bleef achter in de natuur en zal later vandaag moeten worden opgeruimd.”

‘Waar is dat feestje’

Onder de brug lagen onder meer honderden lachgasballonnetjes in talloze kleuren. Ook werden diverse flessen sterke drank en enkele jassen gevonden. Een camera die boven het terrein hing, werd volgens een bron een dag van tevoren door feestgangers verplaatst met als doel het feest buiten het zicht van de bewaking en de politie te laten plaatsvinden. Aan de hand van de beelden die op sociale media circuleren wordt duidelijk dat het een groot dancefeest met een imposante lichtshow betrof. Te zien is dat de jongeren schouder aan schouder staan te springen en luidkeels ‘waar is dat feestje, hier is dat feestje’ schreeuwen. Afstand wordt er niet gehouden.

Uitnodigingen via Instragram

Zeer waarschijnlijk zijn de feestgangers via Instagram benaderd om het feest bij te mogen wonen. Hiervoor was een kleine entreeprijs vereist. Een man die vlakbij woont, was naar eigen zeggen niet op de hoogte van het feest. ,,Ik werd eigenlijk wakker van de politiesirenes,” zegt hij. Van het feestgedruis eerder op de avond heeft hij niks meegekregen. ,,Anders was ik zelf ook wel even gaan kijken.”

Volgens een andere man die vlakbij de locatie woont, is het niet voor het eerst dat het bouwterrein als feestlocatie fungeert. ,,Dit is een bekende plek. Er werden hier vroeger altijd al illegale party’s georganiseerd door Stichting Vrij Feesten Hilversum. Het is een goeie plek, je valt er niemand lastig. Maar je moet hem natuurlijk wel weten te vinden.” Lachend: ,,Ik deed vroeger ook mee. Dan zetten we een aggregaat neer en gingen we de hele nacht feesten. De volgende dag terug om met zijn allen de troep op te ruimen.” Woordvoerder Politie: “Omdat de situatie onoverzich­te­lijk en hectisch was op het moment dat wij daar waren, is de beslissing genomen om de aanwezigen weg te laten gaan, zonder iedereen te beboeten”. BRON: AD


XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten