Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Vader van Avicii: ‘Zijn dood was niet gepland’

Geschreven door op 6 juli 2019

De vader van Avicii denkt dat de dood van zijn zoon niet gepland was. Klas Bergling vergelijkt de zelfmoord van de dj met een auto-ongeluk. “Onze theorie is dat hij zijn zelfmoord niet heeft gepland, maar dat het een soort auto-ongeluk was. Er gebeurden zo veel verschillende dingen op hetzelfde moment en hij raakte de controle kwijt”, vertelt Bergling woensdag in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Volgens de vader van Avicii, echte naam Tim Bergling, kwam de dj gelukkig over in de dagen voor zijn dood. “Maar je gelukkig voelen ligt niet ver van je ongelukkig voelen. Kleine dingen kunnen je dan nog steeds verdrietig maken en je uit balans brengen en ik denk dat dat er met hem gebeurd is.”

Vader van Avicii: ‘Zijn dood was niet gepland’

In het interview met CNN roept Bergling politici op om jongeren al vroeg in hun leven te helpen met hun mentale problemen. “Het belangrijkste is om er op tijd bij te zijn. Het is een politieke kwestie die nu opgelost dient te worden, in plaats van er nog tien jaar alleen maar over te blijven praten.”

De familie van Avicii richtte in maart dit jaar De Tim Bergling Foundation op, die zich onder meer op zelfmoordpreventie en aandacht voor psychische problemen zal richten. Avicii overleed vorig jaar onverwacht. De Zweedse producer en dj werd op 20 april 2018 dood aangetroffen in Masqat, de hoofdstad van Oman, waar hij met een paar vrienden op vakantie was. In het verleden kampte Avicii met gezondheidsproblemen door zijn overmatige drankgebruik. Ook stopte hij met touren, omdat hij niet kon omgaan met de roem. Zijn familie liet destijds in een brief weten dat Bergling “niet meer verder kon en rust wilde vinden”.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Gerelateerde nieuws berichten

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker beter werkt.

Sluiten