Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Todd Rundgren noemt keuze voor Youp van ’t Hek Flappie uniek

Geschreven door op 6 december 2020

Todd Rundgren noemt keuze voor Youp van ’t Hek Flappie uniek. Todd Rundgren heeft een toelichting gegeven op zijn cover van Youp van ’t Hek Flappie. De Amerikaanse singer-songwriter wilde een bijzonder kerstliedje opnemen, zegt hij donderdag tegen Rolling Stone. “Ik doe zoiets eigenlijk echt nooit, want ik ben niet zo’n kerstliefhebber.” Rundgren zegt dat de cover tot stand kwam, omdat het platenlabel Cleopatra Records hem vroeg om een kerstsingle op te nemen.

Kersthit 2020

“Aanvankelijk dacht ik zoals ik altijd denk: Wat kan ik doen, waar niemand anders op zou komen? Ik vond een liedje dat een hit was in Nederland, waar het kennelijk normaal is om een konijn te eten tijdens de kerstdagen. Het gaat over een jongen die voor een konijn zorgt, totdat het beestje opeens is verdwenen.” Hoe hij precies bij het nummer uitkwam, laat de 72-jarige Rundgren verder niet weten. Van ’t Hek werd woensdag verrast met de cover en zei tegen XXL Radio Rotterdam dat de samenwerking niet was aangekondigd. “Ik kreeg dat toegestuurd en vond het enorm geestig. Het nummer is veertig jaar oud en hij heeft het heel letterlijk vertaald. Ik ben zelf net zo verbaasd als iedereen.”

Nummer ruim 350.000 keer beluisterd

Rundgren heeft Van ’t Hek niet om toestemming gevraagd en dat is volgens de cabaretier ook helemaal niet nodig. “Hij krijgt van mij ook geen Rijdende Rechter aan de deur. Ik weet ook niet hoe het allemaal precies zit, maar hij zal wel met componist Jan Kokken moeten afrekenen. Weet ik veel. Ik ben in ieder geval heel vereerd.” XXL Radio zette het nummer dinsdag op eigen YouTube-kanaal. Het lied is sindsdien ruim 5000 keer bekeken..


Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten