Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00


Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy: ‘Ik ga voor de winst’

Geschreven door op 14 januari 2020

Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy: ‘Ik ga voor de winst’. Het is pas net bekend dat Jeangu Macrooy (26) de Nederlandse inzending is voor het Eurovisiesongfestival van 2020 en alle ogen zijn dan ook op de zanger gericht. De deelnemer laat aan RTL Boulevard weten zich volledig in te zetten tijdens het liedjesfestijn.

Laten we het nog een keer doen”

Jeangu zal in mei Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Maar wat gaat de zanger ten gehore brengen? En belangrijker nog: gaat hij voor de winst? “Ik ga inderdaad gewoon voor nog een keer winnen. Het is in het verleden al gebeurd dat landen twee, drie keer na elkaar wonnen. Dus ja, laten we het nog een keer doen”, aldus Jeangu.

Jeangu Macrooy wist toen hij in Suriname woonde wel welke artiesten namens Nederland meededen aan het Songfestival maar had nog niet de droom om zelf mee te doen. Pas nadat hij in 2014 naar Nederland emigreerde begon het Songfestival voor hem te leven, vertelt de zanger maandag in De Wereld Draait Door. “De Songfestivaldroom is bij mij pas ontstaan toen ik vijf jaar geleden hiernaartoe kwam en ik het begon te volgen”, aldus Macrooy. “Ik kreeg op mijn vakanties naar Nederland wel de deelnames van Anouk en The Common Linnets mee.”

Om zijn emigratie naar Nederland te bekostigen verkocht Macrooy zijn schilderijen. “Er was geen spaargeld”, licht de zanger toe. “Als je in Suriname een beetje een redelijk salaris hebt, is dat 400 euro per maand. Ik heb van alles gedaan om auditie te kunnen doen op het conservatorium in Enschede: opgetreden, schilderijen verkocht.” Bron: NU.NL

Lees ook: Radio DJ Tom Mulder overleden!


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten