Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Time for Ambiance

Atmosferisch en visuele kwaliteiten

Gepland op

Ambient op XXL Radio Rotterdam

Gelabeld als,
Luister naar ontspannende geluidssferen, ambient muziek of huiveringwekkende geluidseffecten. Je kunt zelfs je eigen stemmingen creëren en mixen, helemaal gratis.

 

Time for Ambiance. Ambient-muziek is een muziekgenre dat klank en sfeer benadrukt boven traditionele muzikale structuur of ritme. Een vorm van instrumentale muziek, het kan een gebrek aan netto compositie, beat of gestructureerde melodie hebben. Het maakt gebruik van textuurlagen van geluid die zowel passief als actief luisteren kunnen belonen, en een gevoel van kalmte of contemplatie kunnen stimuleren. Het genre zou een “atmosferische”, “visuele”, of “onopvallende” kwaliteit oproepen. Natuurgeluiden kunnen worden opgenomen en de geluiden van akoestische instrumenten zoals de piano, strijkers en fluit kunnen worden nagebootst door een synthesizer.


Meer informatie

Podcast van eerdere afleveringen

Sorry, there is nothing for the moment.

Gerelateerd nieuws


Time for Ambiance evenementen

Herbeleef de goede oude tijd met Parkzicht Outdoor 2022. Zaterdag 18 juli 2021 zou in het teken staan van Parkzicht Outdoor Festival in Stadion Park de Twee Heuvels. Het begon allemaal in Rotterdam, het thuishonk van de Bakermat muziekstijl. In 2018 kwam er een einde aan de jaarlijkse Parkzicht-reünie. Maar helaas wordt ook 2021 niet […]


XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten