Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00


Rolf Sanchez: ‘Geheim Spaanstalige hit zit ‘m in herkenbare woorden’

Geschreven door op 29 mei 2022

De releasedatum van het debuutalbum van Rolf Sanchez werd een paar keer uitgesteld, maar vrijdag is het eindelijk zover en is Mi Viaje te beluisteren. In gesprek met NU.nl legt de zanger uit wat volgens hem het geheim achter Spaanstalige hits is. Op het nieuwe album staan twee Spaans-Nederlandse nummers en een volledig Nederlandstalig liedje. Toch hoopt de zanger binnenkort ook weer internationaal succes te boeken.

ROLF SANCHEZ

“Mijn eerste nummer 1-hit in de VS was in het genre bachata. Het dertiende nummer op het album is bewust een liedje in dat genre. Mijn ambitie is namelijk nog steeds om terug naar Latijns-Amerika te gaan en het daar weer te proberen.” Toch is hij momenteel erg dankbaar voor zijn succes in Nederland, waar zijn basis ligt. Het geheim van een Spaanstalige hit in Nederland zit ‘m volgens Sanchez in herkenbare Spaanse woorden. “Woorden die ook voor mensen die geen Spaans spreken makkelijk mee te zingen zijn. Denk aan Despacito of ‘la mano arriba’ in Danza Kuduro. Eerlijk gezegd let ik daar zelf ook wel op. Een liedje op m’n album heet Loco, want de meeste Nederlanders weten wel wat dat betekent.”

Eerbetoon aan vaders

Vorig jaar kondigde de zanger zijn album al aan, maar de releasedatum werd een paar keer opgeschoven. “Elke keer dacht ik dat het album af was, dus ik bleef zeggen dat het album eraan kwam. Maar toen ik het album luisterde, miste ik nog een liedje. Omdat het mijn debuutalbum is, wil ik wel dat mensen weten wie ik ben en waar ik vandaan kom, zowel muzikaal als privé.” Dus schreef hij het nummer Wat is geweest voor zijn vader. “Een eerbetoon aan iemand die altijd achter me heeft gestaan, in goede en slechte tijden. Hij gaf altijd het zetje in m’n rug waardoor ik doorging.” De zanger twijfelde namelijk weleens of dit vak voor hem was weggelegd. “Toen ik nog in Miami woonde en nog geen succes had in de VS, belde ik mijn vader een keer op. Ik vertelde hem dat ik dacht dat dit toch niets voor mij was. Hij pakte toen het vliegtuig om face to face tegen mij te zeggen: ‘Ga door, want ooit lach jij heel breed’. En ik lach altijd al heel breed”, zegt Sanchez grappend. “Die zin ben ik nooit vergeten en heb ik verwerkt in de song.”

Oud nieuws

Gelabeld als

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten