Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Rockster Eddie van Halen op 65-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 7 oktober 2020

Rockster Eddie van Halen op 65-jarige leeftijd overleden. Eddie van Halen, medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen, is dinsdag 06-10-2020 op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn zoon Wolfgang van Halen op Twitter. De Nederlands-Amerikaanse gitarist stierf aan de gevolgen van keelkanker in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Santa Monica. Zijn familie was bij hem toen hij overleed. De gitarist kampte al lange tijd met gezondheidsproblemen, maar het laatste jaar verslechterde zijn situatie. Naast behandelingen in de Verenigde Staten ging hij ook regelmatig naar Duitsland voor hulp.

“Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader, Edward Lodewijk van Halen, heeft deze ochtend zijn lange strijd tegen kanker verloren”, schrijft zijn zoon op Twitter. “Hij was de beste vader die ik kon wensen. Elk moment dat ik met hem had – zowel op als buiten het podium – was een cadeautje.” De muzikant wordt gezien als een van de invloedrijkste gitaristen aller tijden. Zijn solo’s op nummers als Jump, Runnin’ with the Devil en zijn gitaarsolo Eruption beïnvloeden vandaag de dag veel andere gitaristen. Het beroemde nummer Ain’t Talkin’ ‘bout Dub van de Britse elektrogroep Apollo 440 maakte gebruik van een sample van Van Halens Ain’t Talkin’ ‘bout Love.

Van Halen stond onder meer bekend om zijn creatief gebruik van gitaarversterking, -techniek en -effecten. Onder meer de two-hand tapping-techniek, waarbij hij met twee handen de gitaarhals bespeelde, werd vaak door hem gebruikt.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten