Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Rob de Nijs heeft Parkinson en stopt met optreden

Geschreven door op 17 september 2019

Rob de Nijs stopt met optreden. Rob viel drie weken geleden niet zo maar van het podium, Rob heeft de ziekte van Parkinson en krijgt steeds meer last ervan.. Enkele weken geleden kreeg hij dat in het ziekenhuis van zijn neuroloog te horen Er was al een filmpje dat viral ging op internet en dat liet zien hoe de hitzanger, terwijl de hele feesttent in Naaldwijk Banger Hart met hem meezong, achterover van de bühne viel. (zie hier de video) Tegen Privé zegt De Nijs dat het redelijk met hem gaat. ,,Het is natuurlijk dramatisch nieuws. Maar we zijn er niet door platgewalst. Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel. We hebben ook een kind van zeven, dat zich afvraagt wat er allemaal aan de hand is. Voordat hij dat filmpje door anderen te zien zou krijgen, hebben we het hem zelf maar laten zien. Ik heb verteld dat papa last had van zijn rug, dat hij was gevallen, hier, kijk maar. Liever dat dan dat hij er door een schoolvriendje op het plein mee wordt geconfronteerd.’’ Lees hier meer …..

Rob wil, ondanks zijn ziekte, niet dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit… houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat… nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar.”

Het nieuws over de ziekte kwam hard aan, ook bij het zevenjarige zoontje van Rob, Julius. “We hebben uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is”, zegt Rob. “Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele tijd voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk.”

Laatste nieuws? Tip de nieuws redactie van XXL Radio

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten