Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Radio voor tiende jaar op rij meest betrouwbare medium in Europa

Geschreven door op 6 mei 2020

Radio voor tiende jaar op rij meest betrouwbare medium in Europa. Radio is voor het tiende jaar op rij het medium dat in Europa als het meest betrouwbaar wordt beschouwd. In 24 van de 33 onderzochte Europese landen wint radio het van andere media, zoals tv of internet. Nederland staat op de vierde plaats in de lijst van landen die het meest de radio als nieuwsbron vertrouwen.

60% van de Nederlanders ziet in radio het betrouwbaarste medium, drie procent meer dan een jaar eerder. Voor ons moeten we Denemarken (op drie), Finland en Zweden dulden. Opvallend is dat slechts vier Europese landen geen vertrouwen in radio zeggen te hebben. Daaronder zijn onder meer Griekenland en Kroatië. Dat en meer blijkt uit het onderzoek ‘Trust In Media 2020’ van Media Intelligence Service (MIS). De MIS is de onderzoekstak van de EBU, de koepelorganisatie van veel publieke omroepen in Europa.

Most Trusted Media

Sterke wisselingen per land

In het onderzoek zijn ook grote wisselingen te zien per land. Zo is het vertrouwen in radio de afgelopen vijf jaar significant gedaald in landen als Engeland, Spanje en Polen. In Nederland is het vertrouwen in radio ‘stabiel gebleven en/of lichtelijk gedaald’. Sociale media worden door de deelnemende Europese landen als het minst betrouwbaar bestempeld. 47% van de Europeanen gebruikt het, maar slechts 14% beoordeeld de sociale media als betrouwbare bron.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten