Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


DJ Tiësto

DJ Tiesto (Tijs Michiel Verwest) 5 september 2021

PODCAST DJ TIESTO

DJ Tiësto, artiestennaam van Tijs Michiel Verwest (Breda, 17 januari 1969), is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent die vaak optreedt op grote Dance evenementen. Hij is verscheidene keren verkozen tot beste DJ ter wereld. Muziek is altijd Tiësto’s grote liefde geweest. Op jongere leeftijd luisterde hij naar shows als de Soul Show en Ben Liebrand’s In the Mix. Vanaf dat moment was het ook zijn passie om platen te draaien en te mixen.

In de periode van 1984 tot 1992 draaide Verwest oude discoplaten op studentenfeesten en tijdens drive-in shows. In die tijd dacht hij nog niet dat hij zijn geld zou kunnen verdienen als dj. Ook begon hij hardcore house te draaien. Maar zijn liefde voor muziek ging al uit naar trance. Op 19-jarige leeftijd in 1988, stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken te Breda (Spock) en omstreken. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Hij probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj’s, clubs en organisaties.

Begin jaren 90 had Tiësto al de ambitie om te gaan produceren, alleen zag hij in dat hij dit niet kon. Hij kocht enkele samplers en computerprogramma’s en ging vervolgens hard aan de slag. Maar dat lukte niet helemaal. Toen besloot hij samen te gaan werken met verscheidene dj’s. In 1995 verscheen Tiësto’s eerste mix-cd, Forbidden Paradise, zijn bekendheid in de dancescene begon te groeien. Bron: Wikipedia

DJ live in de XXL studio 🎧

XXL DJ Live in de studio

Laat u verrassen door XXL DJ'S

Meer info




XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten