Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


DJ Paul van Dyk

DJ Paul van Dyk (Matthias Paul) 5 september 2021

DJ PAUL VAN DYK

Paul van Dyk (pseudoniem van Matthias Paul) (Eisenhüttenstadt, 16 december 1971) is een succesvolle Duitse dj en producer. Van Dyk groeide op in het oosten van Berlijn. Hij luisterde in zijn jeugd veel naar The Smiths en New Order, bands die hij ontdekte via de destijds in Oost-Berlijn illegale West-Berlijnse radio-omroepen RIAS en SFB. In 1991 begon zijn carrière in een Berlijnse techno-discotheek, Tresor. Samen met Cosmic Baby bracht hij in 1992 zijn allereerste single Perfect Day uit, onder de naam The Visions of Shiva.

In 1998 maakte het brede publiek kennis met Van Dyk toen hij de “E-Werk Club Mix” van het oorspronkelijk in 1994 uitgebrachte For an Angel van zijn debuutalbum 45 RPM uitbracht. Zijn doorbraakalbum is Out There and Back uit 2000, waarop de hitsingles We Are Alive, Another Way en Tell Me Why (The Riddle) staan. Andere bekende singles zijn Nothing But You en Time of Our Lives, van het album Reflections uit 2003, dat genomineerd werd voor een Grammy Award voor beste elektronische album.

In februari 2016 viel hij van het podium tijdens het A State of Trance-festival in de Jaarbeurs in Utrecht. Hierbij liep hij een hersenschudding en twee wervelbreuken op. Over deze gebeurtenis en zijn herstel bracht Van Dyk in 2019 een boek uit, Im Leben Bleiben (“In leven blijven”). Bron: Wikipedia

terror-of-techno-internetradio-xxl-radio-rotterdam

XXL Terror of Techno

Terror of Techno 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten