Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Paul Oakenfold

Podcast DJ Paul Oakenfold 5 september 2021

PODCAST DJ PAUL OAKENFOLD

DJ Paul Oakenfold (Greenhithe (Kent), 30 augustus 1963) is een Engelse dj sinds de jaren tachtig actief is in de dancescene. Hij heeft zich beziggehouden met meerdere stijlen, zoals house, rock en hiphop. Oakenfold wordt beschouwd als een van de pioniers van de dancescene in het Verenigd Koninkrijk en heeft een belangrijke rol gespeeld in het vestigden van de housecultuur op Ibiza en het ontstaan van de Balearic Beat-stroming.

Halverwege de jaren negentig verschoof Oakenfold zijn focus naar in de opkomende muziekstroming trance en werd een van de ambassadeurs in dat genre in het Verenigd Koninkrijk en Ibiza. Hij combineerde Europese dance met Goatrance die hij in Goa (India) heeft ontdekt. Hij liet het grote publiek kennismaken met zijn op dat moment unieke geluid tijdens een twee uur durende dj-set voor het BBC-radioprogramma Essential Mix in 1994.

Deze uitzending is tot op de dag van vandaag de meest gevraagde radio-uitzending van de BBC. Zijn hoogtijdagen als dj waren tijdens de internationale opkomst van trance vanaf 1997 tot de eeuwwisseling. Hij was toen een van de vaste dj’s van de beroemde Engelse club Cream en bracht een aantal legendarische trancecompilaties uit, zoals Tranceport en Perfecto Presents Another World. In 1998 en 1999 was Oakenfold eerste in de DJ top 100 van het Engelse tijdschrift DJ Magazine. Ook weet hij opnieuw een grote hit te scoren als Planet Perfecto met het nummer Bullet In The Gun (1999). Bron: Wikipedia

Luister en bekijk ook de Podcast van DJ David Guetta

in-de-mix-xxl-radio-rotterdam

XXL Radio the mix

DJ Kicken 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten