Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Nina Kraviz

Podcast DJ Nina Kraviz 27 June 2019

PODCAST DJ NINA KRAVIZ

DJ Nina Kraviz (Irkoetsk, Siberië) is een Russische techno DJ. Kraviz is geboren en getogen in Irkoetsk (1989 volgens haar interview met Cercle), Siberië. Ze heeft een doctoraat in de tandheelkunde. Ze voltooide haar opleiding in Irkoetsk, waarna ze verhuisde naar Moskou.

Kraviz had een aantal andere jobs voor ze doorbrak als DJ. Ze had een tandartsenpraktijk, hostte een lokale radioshow in Irkoetsk en schreef voor een fanzine. Ze werd toegelaten tot de Red Bull Music Academy in Seattle in 2005, maar kon deze niet bijwonen aangezien ze geen visum kreeg. Hierdoor volgde ze een jaar later de opleiding in Melbourne. Tegen 2008 was ze resident DJ in de Propaganda Club in Moskou.

Kraviz releaste haar eerste album in februari 2012, met meestal positieve recensies. Een mini-documentaire Between the Beats: Nina Kraviz, werd uitgebracht in maart 2013. Dit gaf haar veel aandacht en opende de discussie over feminisme en seksualiteit in de wereld van de elektronische muziek. Ze startte haar eigen label op in 2014, genaamd Trip. Kraviz stond al meermaals op festivals zoals Tomorrowland en Pukkelpop.

terror-of-techno-internetradio-xxl-radio-rotterdam

XXL Terror of Techno

Terror of Techno 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten