Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Mental Theo

DJ Mental Theo (Theo Nabuurs) 6 september 2021

PODCAST DJ MENTAL THEO

DJ Mental Theo. Theo Nabuurs geboren te s-Hertogenbosch, 14 februari 1965 is een Nederlandse diskjockey en presentator die vooral bekend is als Mental Theo. Dit pseudoniem zou een bijnaam zijn die hij had gekregen vanwege zijn aparte manier van dansen in discotheken.

Nabuurs werkte eind jaren tachtig als dj in clubs op Mallorca. Op een reünie van deze feesten in Utrecht ontmoette hij Ramon Roelofs, die hij kende van zijn dj-project R.J.’s Rule. Ze besloten samen muziek te gaan maken als het dj-duo Charly Lownoise & Mental Theo. Begin jaren negentig startte Nabuurs’ muzikale carrière, op relatief late leeftijd. Hun eerste hit was Wonderfull days uit 1995, maar dat was niet hun eerste single; In 1994 bracht Theo samen met Ramon Roelofs namelijk de maxi-single “Ramon & Theo: A Wet Summernight” uit op hun label “Simple Symphonies”. Dit werd een grote clubhit die onder andere op de eerste compilatie cd van de wereldberoemde Amsterdamse discotheek “iT” kwam. Pas daarna kwam de reeks Happy Hardcore-hits en na verloop van tijd nam de populariteit van het duo geleidelijk af.

Toen Ruud de Wild vertrok als vj van de Nederlandse versie van TMF in 1998, nam Theo zijn programma’s over. Na het studioprogramma The Basement richtte Nabuurs zich op discotocht-programma’s als Mental Theo on the Road. Hierin bezocht hij discotheken en grote (buiten)feesten in Nederland om feestgangers te interviewen en spelletjes met hen te spelen. Tevens presenteerde Mental Theo TMF-specials zoals “Spring Break special” waarin hij naar Florida ging om daar verslag te doen van de spring break in de Verenigde Staten.

Na een paar jaar alleen voor TMF te hebben gewerkt verscheen Mental Theo ook in programma’s van andere stations. Zo zat hij in de jury van Veronica’s lekkerste dat op jongerenzender Veronica werd uitgezonden. In 2004 maakte hij veel verontwaardiging los van zowel de dierenbescherming als TV kijkers door in een aflevering van het programma Bobo’s in the Bush een varkentje te doorspiezen. In 2002 en 2003 stond hij op plaats 2 van de kieslijst van de Partij van de Toekomst. Deze politieke partij die naar “Alle dagen feest, voor iedereen” streefde haalde geen zetels.

Vanaf 2005 presenteerde hij op vrijdag- en zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur het radioprogramma The Creepshow op het Nederlandse dance-station Slam!FM. Ook presenteerde hij op deze zender sinds begin 2009 het programma Hard Attack!. Dit was iedere zaterdag- op zondagnacht te horen van 04.00 tot 05.00 uur. Hij presenteerde sinds december 2005 ook het programma “Slam FM on tour”. In februari 2006 was Theo Big Boss in het Hotel Big Brother. Tevens was hij medepresentator van het RTL 7 programma MotorXperience. Eind 2017 was Mental Theo te zien in het RTL 5 programma Celebrity City Trip, hij vormde een reiskoppel met Anna Nooshin. Bron: Wikipedia
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten