Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00


DJ Martin Garrix

DJ Martin Garrix (Martijn Gerard Garritsen) 5 september 2021

PODCAST DJ MARTIN GARRIX

DJ Martin Garrix, artiestennaam van Martijn Gerard Garritsen (Amstelveen, 14 mei 1996), is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent. Garrix verwierf in 2013 internationale bekendheid met de single Animals. Als dj heeft hij inmiddels op verschillende grote festivals opgetreden, waaronder Coachella, Ultra Music Festival en Tomorrowland. Als producer werkte hij samen met artiesten als Avicii, David Guetta, Bebe Rexha, Dua Lipa en Troye Sivan. In 2016, 2017 en 2018 stond hij op nummer 1 in de top 100 dj lijst van DJ Magazine. Hij richtte het label Stmpd Rcrds op in 2016, maanden na het verlaten van Spinnin’ Records en voordat hij tekende bij Sony Music.

Garritsen deed vwo aan het Keizer Karel College in Amstelveen, maar is na vier jaar overgestapt naar de Herman Brood Academie waar hij een mbo-diploma artiest popmuziek haalde. Op zijn zestiende tekende hij bij het Nederlandse label Spinnin’ Records waarna men begon een profiel te bouwen achter Martin Garrix met zijn eerste plaat, gevolgd door ‘BFAM’, uitgebracht samen met Julian Jordan, die ook aangesloten was bij Spinnin’ Records.

DJ Martin Garrix werd ontdekt door Tiësto, die hij beschreef als inspirerend, nederig en legendarisch. In 2012 won Garrix de SLAM!FM DJ Talent of the Year Award. In 2012 maakte hij ook een remix van ‘Your Body’ van Christina Aguilera, dat als ‘Your Body (Martin Garrix Remix)’ op de luxe versie van het album Lotus van Christina Aguilera staat. In 2013 volgde ‘Torrent’ met Sidney Samson op het label Musical Freedom. Bron: Wikipedia

terror-of-techno-internetradio-xxl-radio-rotterdam

XXL Terror of Techno

Terror of Techno 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten