Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Lady Dana

DJ Lady Dana (Dana van Dreven) 5 september 2021

PODCAST DJ LADY DANA

DJ Lady Dana. Dana van Dreven (Amsterdam, 9 juli 1974) is een Nederlandse DJ van onder meer hardcore, ze is bekend onder de namen Lady Dana en DJ Dana.

Dana begon haar carrière in 1993. Aanvankelijk draaide Dana vooral hardcore, onder de naam Lady Dana, maar in de loop der tijd ontwikkelde ze meer haar eigen stijl. De stijl die zij tussen 1995 en 2002 voornamelijk draaide, was vooral een combinatie van verschillende stijlen dancemuziek. Sinds een paar jaar is Dana van Dreven, onder haar pseudoniem DJ Dana, steeds meer techno, trance en hardstyle gaan mixen. Ze vergaarde in 2002 bekendheid met haar remix van het Sensation Anthem 2002 van dat jaar.

In 2004 behaalde Dana de 29e positie van de English MixMag list van populairste dj’s in de wereld. Ze is ook twee keer genomineerd geweest voor een TMF Award, van de Nederlandse zender TMF. In 2004 behaalde zij uiteindelijk de 4e plaats bij dit prijzenevenement. Sinds 2004 heeft ze haar eigen platenlabel Danamite, een sublabel van The Third Movement.

in-de-mix-xxl-radio-rotterdam

XXL Radio the mix

DJ Kicken 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten