Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Don Diablo

DJ Don Diablo (Don Pepijn Schipper) 5 september 2021

PODCAST DJ DON DIABLO

DJ Don Diablo. Don Pepijn Schipper (Coevorden, 27 februari 1980) is een Nederlandse producer en DJ. Onder zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende housenummers. Singlesucces was er met nummers als Who’s Your Daddy, Blow, This Way, Hooligans, Make you pop, Animale en Cutting Shapes.

Schipper groeide op in het Drentse Dalerveen, vlak bij de Duitse grens, als jongste van drie kinderen. Hij hield zich al op jonge leeftijd bezig met muziek en film. Vanaf zijn tiende maakte hij korte films (met andermans muziek eronder gemonteerd) die soms werden uitgezonden door muziekzender The Box. Enkele jaren later besloot hij zelf muziek voor de filmpjes te maken. Ondertussen organiseerde hij op 14-jarige leeftijd een vaste clubavond in een lokale discotheek om meer studio apparatuur te kunnen kopen. Hij stelde op zijn vijftiende zijn eerste ep samen en prompt kwam die ep bij een platenmaatschappij terecht. Tot zijn 21e maakte hij ongeveer 20 platen. Rond 2002 breekt Diablo ook door in Groot-Brittannië. Hij treedt op in de grootste clubs van Groot-Brittannië en vliegt niet veel later de hele wereld rond om zijn muziek ten gehore te brengen.

In 2015 richt Diablo opnieuw een label op, genaamd HEXAGON. De eerste release, een eigen remix van Alex Adair’s Make Me Feel Better, houdt op Beatport de nummer 1-positie meer dan twee weken vast. In 2015 volgt meer succes in de vorm van een samenwerking met Tiesto met wie hij nummer Chemicals maakt. Begin 2016 ontvangen ze hiervoor een gouden plaat in Zweden. In DJ Magazine haar jaarlijkse Top 100 van DJ’s komt de Nederlander in 2014 binnen op 82, waarna hij een jaar later klimt naar de 30ste positie en meteen de award voor snelste stijger van het jaar ontvangt. In 2016 eindigt Don Diablo op de vijftiende positie en krijgt hij de “Audi Untaggable” award die dat jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Weer een jaar later valt hij net buiten de befaamde top 10 door op de elfde positie te eindigen. In 2018 stijgt hij echter vier plekken en stormde daardoor de top 10 in op de zevende positie. Bron: Wikipedia

Café Del Mar

Café Del Mar

Café Del Mar on XXL Radio

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten