Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Deadmau5

DJ Deadmau5 (Joel Thomas Zimmerman) 5 september 2021

PODCAST DJ DEADMAU5

DJ Deadmau5 (uit te spreken als dead mouse, Engels voor “dode muis”) is een Canadese producer en maker van onder andere progressive house, electrohouse, trance en dubstep. Deadmau5 is de artiestennaam van Joel Thomas Zimmerman (Toronto, 5 januari 1981). Hij staat bekend om het dragen van een helmachtig masker in de vorm van een cartooneske muizenkop tijdens zijn optredens. Het design hiervoor heeft hij ontworpen terwijl hij 3D-programma’s leerde gebruiken. De muizenkop gebruikt hij ook als beeldmerk.

In juli 2005 bracht hij zijn debuutalbum Get Scraped uit. In november 2006 verscheen zijn tweede album Vexillology. Beide albums werden in gelimiteerde oplage uitgebracht op cd en zijn nog algemeen verkrijgbaar als muziekdownload.

Volgens de vader van Zimmerman kwam de naam deadmau5 tot stand na een incident waarbij Zimmerman met zijn vrienden aan het chatten was toen zijn computer abrupt afsloot en naar iets als doorgebrande kabels begon te ruiken. Toen Zimmerman ging kijken wat er mis was, vond hij een dode muis in de behuizing. Hierover sprak hij later in een chatroom met mensen, waarna deze mensen hem steeds vaker associeerden met het verhaal. Uiteindelijk ging Zimmerman zichzelf DJ Deadmau5 noemen, als inkorting van dead mouse (“dode muis”). De 5 uit deadmau5 (die gebruikt wordt in plaats van een s) is Leet. Verder is “Maus” het Duitse woord voor “muis”. Voordat Zimmerman bekend werd als deadmau5 produceerde hij muziek onder de naam Halcyon441.
Lees meer …..

terror-of-techno-internetradio-xxl-radio-rotterdam

XXL Terror of Techno

Terror of Techno 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten