Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


DJ Avicii †

DJ Avicii (Tim Bergling) 5 september 2021

PODCAST DJ AVICII †

DJ Avicii †. Tim Bergling (Stockholm, 8 september 1989 – Masqat, 20 april 2018), beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, was een Zweeds muziekproducent, remixer en dj. Het pseudoniem Avicii is gebaseerd op Avīci, het laagste niveau in de boeddhistische hel. Eerder bracht hij ook enkele nummers uit onder de namen Tim Berg en Tom Hangs. Hij brak internationaal door met zijn hitsingle Bromance en behaalde successen met onder meer Levels, Wake Me Up, Hey Brother, Waiting for Love, Addicted to You, The Nights en het postuum uitgebrachte SOS.

Bergling werd op 20 april 2018 dood aangetroffen op het landgoed van een familielid van de sultan in de buurt van Masqat, de hoofdstad van Oman. Op 26 april 2018 bracht zijn familie een open brief uit over de dood van Bergling. De brief impliceerde zelfmoord: “Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen. Een perfectionist die reisde en werkte op een tempo dat leidde tot extreme stress.” “Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de schijnwerpers liever meed.” Bergling werd 28 jaar. Vlak voor zijn dood had hij bijna een nieuw album klaar. Bergling ligt begraven op begraafplaats Skogskyrkogården in Stockholm.

Op 6 april 2019 werd bekend dat het album dat Bergling vlak voor zijn dood bijna had afgerond, toch uitgebracht zal worden. De songwriters waarmee Bergling samenwerkte, hebben de nummers afgemaakt. Zijn ouders hebben besloten het album dat op 6 juni 2019 uit zal komen, Tim te noemen. De opbrengsten van dit album gaan naar de Tim Bergling Foundation. Dit is een goed doel dat zich richt op hoe om te gaan met zelfmoord en psychische klachten. Bovendien zet het zich in voor de klimaatverandering, bedrijfsontwikkeling en bedreigde diersoorten. Precies een jaar na zijn overlijden, op 20 april 2019, kwam het door Aloe Blacc uitgebrachte nummer SOS uit dit album op de 1e plaats in de Mega Top 50 en op de 5e plaats in de Nederlandse Top 40 binnen. Eén week later behaalde het nummer hier ook de eerste plek. Bron: Wikipedia

 

 

XXL Terror of Trance 🎧

XXL Terror of Trance

Terror of Trance 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten