Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Armin van Buuren

Armin van Buuren (Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren) 6 september 2021

PODCAST DJ ARMIN VAN BUUREN

DJ Armin van Buuren. Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren (Leiden, 25 december 1976) is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent. Hij wordt gezien als een van de prominente dj’s van dit moment en is vijfmaal uitgeroepen tot beste dj van de wereld.

DJ Armin van Buuren groeide op in Koudekerk aan den Rijn en bracht zijn middelbareschooltijd door aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Van Buurens fascinatie voor muziek ontwikkelde zich al in een vroeg stadium van zijn leven. Dit had vooral te maken met zijn vader, die een fervent muziekkenner was en naar vele verschillende muziekstijlen luisterde. Behalve zijn fascinatie voor muziek ontwikkelde Van Buuren ook interesse in technologie en computers. Toen hij veertien jaar oud was, begon hij voor het eerst muziek te maken.

Gedurende zijn jeugd kon men Van Buuren op de fiets altijd aantreffen met een koptelefoon op, luisterend naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrand-minimixes. Hij zond zelfs een demo van zijn productie naar zijn idool Liebrand, die zeer enthousiast was over de jonge Van Buuren. Mede hierdoor leerde Liebrand Van Buuren hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Van Buurens passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek ‘Nexus’, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.

Ondertussen werd zijn slaapkamerstudio verplaatst naar een echte studio. De eerste tracks die hij in deze studio maakte waren Blue Fear en Communication. Ook werkte hij samen met andere producers als Ferry Corsten, DJ Tiësto, Hardwell en W&W. Van Buuren heeft ooit in deze tijd verklaard dat men geen gevangene moet zijn van zijn eigen stijl en dat men zich constant moest verbeteren. Van Buuren wist tegelijkertijd af te studeren in de rechten. Bron: Wikipedia

terror-of-techno-internetradio-xxl-radio-rotterdam

XXL Terror of Techno

Terror of Techno 🎧

Meer info
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten