Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00


Parkzicht Rotterdam

Parkzicht was een discotheek gevestigd in een in het Park van Rotterdam. Ze staat bekend als de gabberhouse van Rotterdam begin 90 jaren. De discotheek in het statige pand bestond al in de jaren 80 onder de naam Parkzicht. In die tijd werd er vooral New wave en punk gedraaid. Aan het einde van de jaren 80 werd de naam ervan veranderd in Ibiza en qua muziekstijl werd er disco, R&B en funk gedraaid. In 1989 kreeg Ibiza twee nieuwe eigenaren die de oude naam weer aannamen en het ombouwden tot een disco. Iedere vrijdag was er band die live optrad en maandelijks een speciaal themafeest werd gegeven, zoals jungle-, horror- en schuimfeesten. In tegenstelling tot andere discotheken, waar men enigszins chic gekleed moest gaan om toegang te krijgen, was er bij Parkzicht sprake van een liberaal deurbeleid. Bezoekers mochten op gymschoenen naar binnen.

PARKZICHT HOUSE REUNION 2018

Iedereen geboren en getogen in Rotterdam is bekend met Parkzicht Rotterdam uit de ’80 jaren. The Final Reunion heeft voor het laatst plaatsgevonden in het Maasgebouw te Rotterdam zaterdag 10 november 2018. Het begon ooit allemaal in ons mooie Rotterdam. Het geschiedenisboek van het weergaloos populaire genre House sloeg haar eerste bladzijdes open. Het walhalla van dit verhaal was de club Parkzicht waar Rob, Stanton en Paul Elstak geschiedenis schreven. Het genre evolueerde en veranderden in tal van sub-stromingen. Parkzicht heeft inmiddels een cultstatus bereikt in het hedendaagse nachtleven. Het park leeft nog steeds onder de mensen en toeristen.

PARKZICHT OUTDOOR 2020

Vandaag heeft de Nederlandse overheid een uitbreiding van de geldende maatregelen rondom het Coronavirus aangekondigd. Alle evenementen die gepland zijn tot 1 september worden daarmee verboden. Met grote teleurstelling moeten we daarom mededelen dat dit betekent dat Parkzicht Outdoor niet kan plaatsvinden op 18 juli 2020 en zal worden verplaatst naar zomer 2021.
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten