Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Nieuws en vermaak reden groei radioluisteren Cronacrisis

Geschreven door op 19 april 2020

Nieuws en vermaak reden groei radioluisteren Cronacrisis. De afgelopen weken werd duidelijk dat er meer naar radio werd geluisterd dan voor de coronacrisis. Nieuwszenders profiteren het meest van deze groei, blijkt uit onderzoek van RAB. Tweeendertig procent van de luisteraars geeft aan meer naar de nieuwszenders te luisteren dan in de periode voor corona. Er wordt ook meer geluisterd naar muziekzenders, 14% luistert meer naar muziekzenders met dj’s en 16% meer naar non-stop muziekzenders. De regionale zenders zijn meer in trek bij dertien procent van Nederland.

Maar liefst tweeenveertig procent 42% van de radioluisteraars geeft aan meer naar de radio te luisteren tijdens deze coronacrisis. Het merendeel doet dat naar zijn favoriete radiozender(s); slechts 13% heeft een andere radiozender opgezocht. Mogelijk vinden Nederlanders het in deze crisistijd geruststellend om een bekende stem te horen, te lachen om een item in je vaste ochtendshow of dat ene mooie nummer ineens te horen.

Luistertijd levert in

De gemiddelde luistertijd per dag lijkt naarmate de coronacrisis voortduurt iets af te nemen maar nog wel op een hoger niveau te blijven dan voor de crisis. Dit blijkt uit “NLO Trends”. In vergelijking met vorige week is er een daling te zien. In week 15 luisterden Nederlanders van 10 jaar en ouder gemiddeld 168 minuten per dag naar de radio. Onder radioluisteraars werd een gemiddelde van 265 minuten per dag gerealiseerd. Beide niveaus liggen respectievelijk 11% en 13% hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. De gezamenlijke radiozenders haalden een bereik van 83%, dat is gelijk aan het niveau van week 14. Thuis luisteren heeft het grootste aandeel (75%) van het totale luistervolume en dat is gelijk aan het niveau van een week eerder. Bron: RadioFreak

Gemiddelde luistertijd radiozenders


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten