Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Nieuwe muziek van ABBA is in de maak

Geschreven door op 10 mei 2021

Nieuwe muziek van ABBA is in de maak. ABBA lijkt zich aan het voornemen te houden om dit jaar een aantal nieuwe nummers uit te brengen. Björn Ulvaeus onthulde zaterdag dat de Zweedse band onlangs de studio in is gegaan om nieuw materiaal op te nemen. “Er komt dit jaar nieuwe muziek, dat staat vast”, zegt Ulvaeus in een interview met The Herald Sun. “Het is niet de vraag of het gaat gebeuren, het gaat gebeuren.”

Het is voor het eerst in veertig jaar dat Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog en Frida Lyngstad met nieuwe muziek komen. Toch voelt het volgens Ulvaeus weer als vanouds. “Het is moeilijk te omschrijven, maar de band tussen ons is zo sterk.” Het viertal maakte in het voorjaar van 2018 bekend met vijf nieuwe nummers te komen. Naar verwachting worden dat er meer. ABBA was in de jaren zeventig en tachtig mateloos populair met wereldhits als Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo. Met het laatstgenoemde nummer won de popgroep in 1974 het Eurovisie Songfestival. In 1983 werd een tijdelijke pauze ingelast, maar de band kwam daarna niet meer bij elkaar. Het laatste ABBA studioalbum stamt uit 1981.

Stockholm Zweden

ABBA is een Zweedse popgroep, die in 1972 in Stockholm gevormd werd door Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums. Bron: NU.NL

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten