Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Mojo hoopt in maart 2021 op evenementen met volledige publieksbezetting

Geschreven door op 7 juni 2020

Mojo hoopt in maart 2021 op evenementen met volledige publieksbezetting. “Is dat realistisch? Ik weet het niet, maar dat is onze stip aan de horizon”, zegt directeur John Mulder. Door de coronacrisis kwam de festivalzomer dit jaar te vervallen. Vanaf 1 juli mag waarschijnlijk honderd man publiek toegelaten worden bij concerten, maar de grootste evenementenorganisatie van Nederland hoopt op verdere versoepelingen aan het begin van 2021. “Stel dat we in januari en februari al geen restricties meer hebben, dan nog duurt het enkele maanden voordat het internationale vliegverkeer weer op gang is om artiesten te vervoeren. 80 procent van de concerten die voor dit jaar gepland stonden, gaan we verzetten naar 2021.”

Het gaat om duizenden artiestencontracten

Wat Mulder betreft gaan alle festivals gewoon door, ook als verzekeraars weigeren de gevolgen van een pandemie te dekken. “We willen ook zoveel mogelijk artiesten volgend jaar op dezelfde festivaldagen laten spelen. Dat is al gelukt met de Red Hot Chili Peppers voor Pinkpop 2021. Maar het gaat bij ons om duizenden artiestencontracten.”

Toen corona een streep zette door de festivalzomer, heerste er diepe verslagenheid bij Mojo, de grootste evenementenorganisatie van Nederland. De handen zitten bij CEO John Mulder soms nog steeds in het haar, al is hij toch optimistisch. “Als we volgend jaar weer gewoon een mooie zomer hebben, dan gaan we het redden.”

Geen Lowlands, geen Pinkpop, geen North Sea Jazz. De lijst met afgelaste festivals lijkt eindeloos. Maar door de coronacrisis kan de 64-jarige Mulder voor het eerst in zijn werkende leven tijdens de zomer met vakantie. Al heeft hij geen idee waarheen. “Het wordt ook eigenlijk steeds drukker met alle vraagstukken binnen onze bedrijfsvoering.” Bron: NU.NL

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beƫindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten