Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Michael Jackson in VS minder gedraaid op radio na uitzending documentaire

Geschreven door op 9 maart 2019

De muziek van Michael Jackson wordt aanzienlijk minder gedraaid op de Amerikaanse radio na de uitzending in de Verenigde Staten van de spraakmakende documentaire Leaving Neverland. Ook het aantal downloads en streams van de muziek van de in 2009 overleden ‘King of Pop’ is behoorlijk afgenomen. Dat meldt Billboard op basis van onderzoek door Nielsen Music.In de vier uur durende documentaire, afgelopen weekend uitgezonden op de Amerikaanse zender HBO, staat het vermeende seksueel misbruik van minderjarigen door de zanger centraal. Na de uitzending werd de muziek van Jackson 13 procent minder vaak gedraaid dan een week eerder. Ook de aantallen gestreamde en gedownloade liedjes daalden, beide met ongeveer 5 procent.

Drie grote radiostations in Canada maakten eerder deze week bekend te stoppen met het draaien van muziek van Michael Jackson. De regionale omroep NH kondigde dinsdag als eerste zender in Nederland een boycot van de ‘King of Pop’ aan. Die duurt in ieder geval een paar weken. Bron: Nu.nl

Documentaire van de Britse filmmaker Dan Reed over het vermeend kindermisbruik door een van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk innig bevriend raakten met Jackson. Jackson liet hen en hun families toe in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool en daardoor in een situatie van manipulatie en langdurig seksueel misbruik terechtkwamen.
Bron: VPRO


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten