Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Martin Garrix: Dood Avicii heeft Dj-scene in gang gezet

Geschreven door op 16 oktober 2019

Martin Garrix: Dood Avicii heeft Dj-scene in gang gezet. Volgens Martin Garrix heeft Avicii’s dood ervoor gezorgd dat de dj-scene bewuster met werkdruk omgaat. “Zijn dood heeft iets in gang gezet”, zegt hij in een interview. “Zijn beslissing om te stoppen met concerten moet moeilijk zijn geweest, maar was verstandig. We spraken elkaar daardoor wat minder, maar ik dacht dat het goed met hem ging”, aldus de 23-jarige Garrix (Martijn Garritsen) over zijn overleden collega en vriend.

“Bizar wat er met hem is gebeurd, maar zijn dood heeft wel iets in gang gezet in de scene. Er is veel meer besef dat wij dj’s ook maar gewoon mensen zijn. Dat geldt trouwens voor de leden van de crew. Ook zij hebben bizarre werkuren. “Avicii (echte naam Tim Bergling) werd op 20 april 2018 dood aangetroffen in Oman. Uit een open brief van zijn familieleden kon worden afgeleid dat de dj zelfmoord heeft gepleegd, mede omdat de fysieke inspanningen van zijn dj-leven een grote wissel op zijn leven trokken.

‘Pak je wel je rust?’

“Na Tims dood heb ik ik weet niet hoeveel berichten van andere Dj’s gekregen: ‘Alsjeblieft Martijn, doe rustig aan.’ Dj’s en producers zijn onderling veel meer op elkaar gaan letten: ‘Pak je wel je rust?’ Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht.”

Garrix, die tijdens ADE twee optredens zal verzorgen, beaamt dat het leven als populaire dj grote offers vraagt. Daarom zorgt hij ervoor dat hij een goed team om zich heen verzamelt en dat zijn familieleden meegaan naar optredens, zodat ze hem ook een beetje in de gaten kunnen houden

Martin Garrix (Martijn Garritsen, 1996) is Dj. Hij is al drie jaar op rij uitgeroepen tot beste Dj van de wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event, dat woensdag begint, geeft hij twee shows in de RAI. Amstelveen, mjn thuis, de plek waar mijn familie en vrienden wonen. Ik heb mijn hele jeugd in Amstelveen doorgebracht. Dat betekende vooral veel buiten spelen. Op de zolderkamer van mijn ­ouderlijk huis heb ik ook mijn eerste muziek ­gemaakt. De bedroom studio noemde ik die plek, met posters van Tiësto of van grote dancefeesten aan de muren. Mijn ouders klaagden nooit over te luide muziek, nee. Ik mocht alleen niet ’s nachts werken van ze. Dat begreep ik wel. Ik woon al een paar jaar in Amsterdam, maar kom nog vaak thuis. Niks lekkerders dan even mee-eten bij mijn ouders.” Lees meer ….


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten