Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DAB+ radiostation XXL Radio brengt meer variatie in de digitale ether

Geschreven door op 26 april 2020

DAB+ radiostation XXL Radio brengt meer variatie in de digitale ether. In diverse regio’s in Nederland zijn lokale DAB+-netwerken gestart met hun uitzendingen in de digitale ether. Op de netwerken zijn naast publieke lokale radiozender ook vaak radiozenders te horen die tot op heden alleen via Internet uitzonden.

XXL Radio Rotterdam nu ook op DAB+ te ontvangen

Ook online radiozender XXL Radio zendt sinds kort met uitzendingen uit via de digitale DAB+ ether in de regio Zoetermeer op kanaal 8B. Daarnaast heeft de radiozender ook digitale ethercapaciteit verkregen in de regio Delft via kanaal 9B. Nu Agentschap Telecom de vergunningen aan XXL Radio heeft toegekend moeten de vergunninghouders een samenwerkingsovereenkomst opstellen voor de exploitatie van het netwerk. Daarna kunnen de uitzendingen worden gestart. XXL is bijna in geheel Zuid Holland kraakhelder op DAB te ontvangen.

Wat is DAB? En wat is DAB+

DAB bestaat alweer een enig tijdje, maar deze is sinds kort vervangen door DAB+. Digital Audio Broadcasting is een Europees systeem dat sinds 1993 gedigitaliseerde radio-uitzendingen mogelijk maakt, als alternatief voor analoge radiosignalen. DAB maakt een storingsvrije ontvangst mogelijk, waarbij bovendien meer zenders mogelijk zijn. Je ontvangt het radiosignaal, net als FM, gratis via de ether, maar dan digitaal. Deze digitale ontvangst brengt veel voordelen met zich mee, want het geluid is voortaan altijd zuiver en helder. Vaarwel geruis en gekraak!

Hoe kan ik XXL Radio ontvangen op DAB+?

Een DAB+ radio haalt automatisch alle DAB+ radiostations binnen die hij in jouw omgeving kan ontvangen. Dit betekent dat je niet meer hoeft te zoeken naar de juiste radiofrequentie, maar handig op alfabetische volgorde naar de naam van een radiostation zoekt.

Alle nieuwe auto’s in Europa binnen twee jaar standaard voorzien van DAB+

Binnen afzienbare tijd worden alle nieuwe auto’s standaard uitgerust met een ontvanger voor digitale etherradio (DAB+), de opvolger van FM. Dit staat in de Europese Elektronische Communicatie Code (EECC) die op 20 december 2018 in werking is getreden. De EU-lidstaten hebben twee jaar de tijd om de code in nationale wetgeving om te zetten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten