Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00


Licenties

Licenties. Als wij u de luisteraar muziek willen laten horen, zult u begrijpen dat daar kosten aan zijn verbonden. Maar dat wij als Internetradio daarvoor licenties voor moeten hebben van Buma én van Sena, vindt u wellicht minder vanzelfsprekend. Hoe zit dat precies? Bij de productie van muziek zijn verschillende partijen betrokken: de bedenkers en de makers. Buma Stemra houdt zich bezig met auteursrecht en komt kort gezegd op voor de belangen van de bedenkers van muziek.

SENA is de afkorting van Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten. Dit zijn rechten van o.a. uitvoerende artiesten en producenten (zoals platenmaatschappijen) voor het gebruik van hun muzikale prestaties. Kort gezegd komt Sena op voor de belangen van de makers van muziek. SENA regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor muziek.

Internetradio XXL Radio Rotterdam is licensed by Sena

Internetradio XXL Radio uit Rotterdam is aangesloten bij SENA. Ons Sena licentienummer is : SW1065.19. Sena komt op voor de makers en zorgt ervoor dat artiesten, sessiemuzikanten en producenten een vergoeding ontvangen als wij de muziek gebruiken.

XXL Radio Rotterdam is licensed by BUMA STEMRA

De muziekwerken zijn auteursrechtelijk beschermd. XXL Radio Rotterdam heeft toestemming voor gebruik verkregen van Buma Stemra. Ons XXL Radio Buma / Stemra licentienummer SW19B.0002166. Internetradio XXL Radio Rotterdam een gelicenseerd legaal radiostation
XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten