Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


Lange Frans en Paul Elstak maken protestlied tegen coronamaatregelen

Geschreven door op 15 oktober 2020

Lange Frans en Paul Elstak maken protestlied tegen coronamaatregelen. Gedurende de coronacrisis heeft rapper Lange Frans zich in zijn podcast regelmatig uitgesproken tegen de maatregelen van het kabinet, die volgens hem veel te ingrijpend zijn. Ook Paul Elstak weigerde terug te krabbelen nadat hij meedeed aan de actie #ikdoenietmeermee. Het duo heeft nu de handen ineengeslagen voor een protestlied.

‘Allen voor 1’

De twee verguisde muzikanten hebben speciaal voor de gelegenheid het nummer ‘Allen voor 1’ gemaakt, waarmee ze de Nederlanders weer willen laten “stampen”. Via een statement op YouTube laat Lange Frans weten: “Een protestsong leek me meer op zijn plaats dan een podcast. Ik hoop dat jullie deze track delen op alle mogelijke manieren.” Het is maar de vraag of het nummer op veel waardering kan rekenen.

Lange Frans & Paul Elstak – Allen voor 1. Lange Frans en Paul Elstak zitten vol kritische vragen over de huidige situatie in de wereld en betreft het Coronavirus beleid in dit kleine kikkerlandje. En dat is eigenlijk ook hoe je er zo neutraal mogelijk over kunt uiten. Over een ding kun je eigenlijk niet heen en dat is dat DJ Paul Elstak en Lange Frans hun krachten hebben gebundeld en het kritische nummer “Allen voor 1” hebben gemaakt. Dan uiten we het maar op een ander manier! ZINGEN!

De meeste Nederlandse artiesten steunen het coronabeleid, ondanks dat ze al maanden niet kunnen optreden. Maar er zijn ook mensen zoals Lange Frans die de maatregelen te ingrijpend vinden en hun fans juist oproepen om de regels te negeren. De rapper deed vorige maand zelfs een handenschud-actie op het Museumplein in Amsterdam.

Vandaag laat Lange Frans opnieuw van zich horen. Hij heeft de protestsong Allen Voor 1 opgenomen. Op het nummer slaat hij de handen ineen met Paul Elstak. De Nederlandse dj deed mee aan de #ikdoenietmeermee-actie en staat als een van de weinigen nog steeds achter de hashtag.


XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten