Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Janet Jackson had geen lol meer met broer Michael door zijn succes

Geschreven door op 1 februari 2022

Janet Jackson had geen lol meer met broer Michael door zijn succes. Janet Jackson staat bekend als een artiest die weinig prijsgeeft over haar privéleven, maar voor de documentaire Janet maakte de zangeres een uitzondering. De vier uur durende film, die in de Verenigde Staten in twee delen wordt uitgezonden, is gemaakt ter ere van het veertigjarig jubileum van haar debuutalbum. XXL Radio Rotterdam zet een aantal opvallende onthullingen op een rij.

Vader wilde niet dat Janet ging studeren

Janet Jackson groeide op in de schaduw van het succes van haar broers, die The Jackson 5 vormden. De zangeres was zelf van plan te gaan studeren, maar daar stak haar vader Joe een stokje voor nadat hij een demo hoorde die zijn dochter had opgenomen in het huis van de Jacksons. De Amerikaanse bracht op zestienjarige leeftijd haar eerste plaat uit. Ze vertelt dat ze weinig invloed had op de muziek die op het album stond, omdat haar vader toen nog haar manager was. Zelf wilde ze de muziek onder alleen haar voornaam uitbrengen, om het op eigen kracht te maken in plaats van constant geassocieerd te worden met haar broer Michael. Nadat ze haar eerste album uitbracht, brak ze met haar vader als manager, zodat ze zelf meer inspraak kreeg in haar carrière.

Janet en Michael groeide uit elkaar

De artieste vertelt in de documentaire dat ze in haar jonge jaren erg close was met haar broer Michael. Volgens de zangeres begon dit te veranderen rond de tijd dat het album Thriller verscheen. Waar ze normaal altijd over alles konden praten, ontstond er een afstand tussen broer en zus. Janet geeft aan dat ze geen plezier meer met hem kon maken. Ze vertelt tevens dat haar broer haar regelmatig pestte met haar gewicht, waar ze onzeker van werd. Hij zou haar termen als ‘varken’, ‘paard’ en ‘slet’ hebben genoemd. “Hij lachte erom en ik ook, maar diep van binnen deed het me wel pijn. Als iemand zegt dat je te zwaar bent, dan heeft dat invloed op je.”

Eerste huwelijk geplaagd door drugsgebruik

Janet trouwde op achttienjarige leeftijd met James DeBarge, die eveneens uit een muzikale familie komt en onderdeel was van de groep DeBarge. De zangeres vertelt dat dit huwelijk geplaagd werd door het drugsgebruik van haar man. Zo liet hij haar tijdens hun huwelijksnacht drie uur lang alleen, omdat hij op zoek ging naar drugs. Janet stelt gedurende hun huwelijk regelmatig in de nacht door de stad te hebben gereden om hem te zoeken. Ook spoelde ze zijn drugs meermaals door de wc. De twee gingen na een jaar uit elkaar. De inmiddels 55-jarige zangeres ontkent oude geruchten dat ze in het geheim een kind met DeBarge zou hebben. “Hoe zou ik een kind bij zijn vader kunnen weghouden? Hoe zou ik dat kunnen doen?”, vraagt ze zich af in de documentaire. Janet zegt dat de geruchten ontstonden toen ze een rol in Fame speelde. Ze kwam rond die tijd wat aan, omdat ze met een anticonceptiepil was begonnen.

Lees ons ander muziek nieuws


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten