Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Het verhaal van de legendarische BlueTiek-in DJ Peter Slaghuis

Geschreven door op 10 oktober 2020

Het verhaal van de legendarische BlueTiek-in DJ Peter Slaghuis. Rotterdam DJ Peter Slaghuis werkte in de jaren tachtig in discotheek BlueTiek-in. Hij zette er letterlijk de toon en droeg bij aan de doorbraak van elektronische muziek in Rotterdam. Jerry Beke gaf een lezing over Slaghuis. Beke is de Peter Slaghuiskenner bij uitstek. Hij kent vele verhalen en feiten over Slaghuis en vertelt over zijn carrière als DJ, zijn platenlabel Hithouse en zijn persoonlijke leven. Jerry kwam wekelijks in BlueTiek-in aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam om naar de draaikunsten van Slaghuis te komen kijken en luisteren.

Peter Slaghuis

Na Peters overlijden, een auto-ongeluk maakte in 1991 een onverwacht einde aan zijn leven, verzamelde Jerry materiaal en allerlei informatie. In de jaren negentig maakte hij ook een website over Slaghuis, met alle muziek die hij heeft uitgebracht. Na contact met Peters ouders kwam Jerry in bezit van de sample-bibliotheek van Slaghuis en opname-audio-apparatuur.

Jerry schreef een hoofdstuk in het boek ‘Rotterdam In The House’ over het belang van Peter Slaghuis voor de eerste elektronische muziekontwikkeling in Nederland. Er zijn video-interviews met Jerry over Peter Slaghuis. Verder produceerde Jerry in 2012 samen met de bekende Nederlandse producers Addy van der Zwan en Koen Groeneveld een ‘remake’ van de belangrijkste hit van Slaghuis: ‘Jack To The Sound Of The Underground’. De lezing van Jerry Beke wordt ondersteund door samples en andere aan Slaghuis gerelateerde geluidsfragmenten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten