Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Het verhaal achter A Whiter Shade of Pale, Peter R. de Vries’ lievelingslied

Geschreven door op 6 december 2021

Het verhaal achter A Whiter Shade of Pale, Peter R. de Vries’ lievelingslied. A Whiter Shade of Pale van de Britse band Procol Harum is van de 153e naar de 3e plek in de Top 2000 gestegen. Het was het lievelingsnummer van Peter R. de Vries en het werd gedraaid op zijn uitvaart. Ook lieten bijna alle radiostations het lied die dag horen. Wat is het verhaal achter de single? Dat het nummer zo veel plekken gestegen is op de lijst heeft alles te maken met de moord op De Vries. Veel mensen hebben op het nummer gestemd als eerbetoon aan de misdaadjournalist. Hij stemde namelijk ieder jaar op A Whiter Shade of Pale.

Zijn zoon Royce de Vries was hier niet van op de hoogte, vertelt hij aan het AD. “Ik kende dat liedje wel, maar niet heel goed. Voor mij heeft dat pas betekenis gekregen na het overlijden van mijn vader. We hebben het ook op zijn uitvaart gedraaid. En nu gaat het bijna het jaar uitluiden, daar zitten voor ons natuurlijk grote emoties aan vast.”

A Whiter Shade of Pale

Royce vindt het bijzonder dat het land zo massaal aan zijn vader denkt. “Het is hartverwarmend, het toont dat de mensen in Nederland nog heel erg bezig zijn met wat er is gebeurd in dit voor ons rampzalige jaar. Voor ons voelt het als steun van het land.” Zelf heeft hij ook op Procol Harum – A Whiter Shade of Pale gestemd dit jaar. “Ik heb ook op Guaranteed van Eddie Vedder gestemd, in dat lied zit die tekst die mijn vader op zijn been had staan: on bended knee is no way to be free. Dat lied staat niet in de top tien, maar zal vast ook hoog eindigen.”

Kees van der Spek, die goed bevriend was met De Vries, vertelde dinsdagavond in BEAU dat hij hoopte dat A Whiter Shade of Pale dit jaar de eerste plaats zou bereiken in de Top 2000. “Wat ik zo bijzonder vind, is dat dit nummer door zijn dood een enorme status heeft gekregen, het is echt een statement geworden.”

Meer muziek nieuws? https://www.xxl-radio.nl/nieuws/


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Gerelateerde nieuws berichten

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten