Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Gitaar waarmee Elvis Presley comeback op podium maakte wordt geveild

Geschreven door op 14 maart 2021

Gitaar waarmee Elvis Presley comeback op podium maakte wordt geveild. De beroemde gitaar waarmee Elvis Presley in 1968 met een tv-special zijn comeback op het podium maakte, gaat onder de hamer. Dat meldt TMZ zondag.

Nadat Elvis Presley zich zeven jaar lang op acteren en studiomuziek had gestort, besloot hij in 1968 weer een liveconcert te geven. Met de rode Hagstrom Viking II-gitaar trad hij op in het programma Elvis. Daarna volgden een lange reeks concerten in Las Vegas en een aantal zeer winstgevende tournees. Veilinghuis Kruse GWS Auctions verwacht dat het instrument tussen de 750.000 en 1 miljoen dollar (629.000 tot 838.000 euro) zal opleveren. Degene die het hoogste bod uitbrengt, krijgt er een velletje bladmuziek van de tv-special bij. De biedingenstrijd gaat op 27 maart van start.

Beroemde gitaal van Rock & Roll ster Elvis Presley

Veilinghuis Gotta Have Rock and Roll zei dat de prijs een record vestigde voor een stuk Elvis-memorabilia, hoewel het lager was dan de schatting van $ 2 miljoen tot $ 3 miljoen die het veilinghuis had aangeprezen vóór de start van de online veiling, die op 22 juli begon en eindigde zaterdag. De identiteit van de koper, die blijkbaar de enige was die op de gitaar heeft geboden is niet bekendgemaakt. De verkoop werd in eerste instantie gemeld door de nieuwssite TMZ van beroemdheden en herhaald door het veilinghuis op zijn Instagram. De akoestische gitaar die Elvis Presley speelde tijdens de historische Memphis-sessies die de “oerknal” van rock-‘n-roll veroorzaakten, is volgens berichten op een veiling voor meer dan $ 1 miljoen verkocht. Bron: Ditjes en Datjes.nl.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten