Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


George Michael-muurschildering onthuld in zijn geboorteplaats.

Geschreven door op 20 september 2020

George Michael-muurschildering onthuld in zijn geboorteplaats. Een muurschildering is onthuld in Kingsbury, Londen ter nagedachtenis aan George Michael. Het kunstwerk, gemaakt door de Britse kunstenaar Dawn Mellor , bevat scènes uit de muziekvideo’s van de overleden ster en andere visuele vignetten die in opdracht zijn gemaakt als onderdeel van de Brent Biënnale. Kunstenaar Dawn Mellor heeft het gemaakt omdat George Michael volgens hem een pionier was in de culture wereld en een grote rol had binnen de LHBT-beweging.

De muurschildering bevat beelden uit de muziekvideo’s van George Michael, onder meer van zijn hits Careless Whisper en Outside. Mellor is drie weken bezig geweest met het kunstwerk. George Michael, die werd geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou, overleed op 25 december 2016 in zijn huis in de Londense wijk South-Kensington. De zanger, slechts 53 jaar, stierf aan hartfalen. Bron: NME

George Michael

George Michael, geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou (Grieks: Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου) (East Finchley (Londen), 25 juni 1963 – Goring-on-Thames, 25 december 2016), was een Brits popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent. Michael was een van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90 van de twintigste eeuw. Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten