Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00

Now on air

XXL Radio Top 20

13:00 14:00


George Michael is vijf jaar geleden overleden: zijn grootste hits ontleed

Geschreven door op 25 december 2021

George Michael is vijf jaar geleden overleden: zijn grootste hits ontleed. Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat George Michael is overleden. De zanger was pas 53 jaar, maar liet tal van hits na. XXL Radio Rotterdam zet zijn drie grootste hits en de verhalen erachter op een rij.

George Michael – Faith

Faith (1987) was de tweede single van het gelijknamige soloalbum van George Michael, zijn eerste album na het uiteenvallen van Wham!. Hij liet zich voor het nummer inspireren door Prince en Michael Jackson. “Ik dacht: ik kan ook wat Michael kan”, vertelde de zanger in een interview met Mark Goodier. De songtekst gaat over Michaels vertrouwen in zichzelf als soloartiest, nadat hij jarenlang met Wham! op het podium had gestaan. In de clip draagt hij een zonnebril, leren jas, Levi’s-spijkerbroek en cowboylaarzen. Later vertelde de zanger dat hij uit onzekerheid dit imago voor zichzelf had gecreëerd. Hij kreeg onder meer een Grammy Award voor de plaat, evenals een American Music Award.

George Michael – Father Figure

Ook Father Figure verscheen in 1987. In het meer dan vijf minuten durende nummer zingt de artiest over verleiding en wil hij alles zijn wat zijn geliefde wenst: “If you are the desert, I’ll be the sea. If you ever hunger, hunger for me.” In de clip is het model Tania Coleridge te zien. Ze roept een taxi aan die Michael bestuurt. De twee rijden samen door de stad en hebben seks. Ook scheurt de zanger foto’s van haar uit tijdschriften.

George – Freedom!

In 1990 kwam Freedom! ’90 uit, een van de weinige uptempo liedjes op het album Listen Without Prejudice Vol. 1. In het nummer zingt hij over zijn successen met Wham!, maar ook over zichzelf als soloartiest en dat hij vrij cynisch is over de muziekwereld: “Gotta have some faith in the sound. It’s the one good thing that I’ve got.” Overigens is ’90 aan de songtitel toegevoegd om verwarring met Freedom van Wham! te voorkomen. Michael wilde zelf niet in de clip en vroeg een aantal bekende supermodellen om te figureren. Zo zijn Naomi Campbell, Linda Evangelista en Cindy Crawford erin te zien.

Oud Nieuws XXL Radio

Gelabeld als

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten