Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00

Now on air

Bikini XXL

14:00 15:00


FLEMMING hoopt Amsterdam snel voor 5.000 man te zingen

Geschreven door op 3 januari 2022

FLEMMING hoopt Amsterdam snel voor 5.000 man te zingen. De muziekindustrie stond in 2021 wederom voor grote uitdagingen met een grotendeels in het water gevallen festivalseizoen en concerten die eindeloos uitgesteld werden. Toch zijn er ook enkele artiesten die dit jaar juist doorbraken. Voor FLEMMING bracht de periode van rust juist focus in zijn carrière, en de hit Amsterdam kwam daaruit voort.

Flemming Viguurs

Flemming Viguurs was al enige jaren werkzaam in de muziekindustrie en had enkele successen geboekt toen hij vorig jaar besloot de overstap te maken van Engelstalige naar Nederlandstalige popmuziek. Die beslissing pakte goed uit voor de 25-jarige artiest, die met Amsterdam, zijn eerste single in het Nederlands meteen een grote hit te pakken heeft. FLEMMING dankt de coronacrisis deels voor de ommezwaai die hij heeft kunnen maken. “Doordat mijn andere werk wegviel, kreeg ik volop de tijd om te schrijven en mijn eigen droom na te jagen. Ik kon stilstaan bij wat ik nu eigenlijk echt wil bereiken met mijn muziek.”

Engeland

Al snel bleek dat dit in het Engels niet ging lukken. “Ik liep een beetje vast. Ik ben fan van het geluid van Ed Sheeran en Shawn Mendes, maar ik merkte dat ik in het Engels sneller een kopie werd en wist niet goed welke kant ik op moest qua stijl. Ik wilde iets vinden wat eigen was. Mijn manager raadde me aan om eens te proberen in het Nederlands te schrijven. Dat probeerde ik en ik wist meteen dat dit de weg was die ik moest bewandelen. De ideeën vlogen uit mijn pen en ik voelde dat het FLEMMING-jasje waarnaar ik op zoek was, begon te ontstaan.”

Oud nieuws bij XXL Radio

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten