Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00


Eminem brengt wederom onverwacht nieuw album uit

Geschreven door op 18 januari 2020

Eminem brengt wederom onverwacht nieuw album uit! Eminem heeft onverwacht een volledig nieuw album uitgebracht, genaamd Music to Be Murdered By. Dat maakt hij bekend via Twitter. De plaat is de opvolger van Kamikaze, dat in de zomer 2018 ook als een verrassing verscheen.

“Het is jouw begrafenis”, schrijft Eminem in een tweet waarin ook de albumcover is bijgevoegd. Op de nieuwe plaat, geproduceerd door Dr. Dre, werkt Eminem samen met Ed Sheeran en de onlangs overleden rapper Juice WRLD. Music to Be Murdered By is het elfde soloalbum van de 47-jarige rapper, waarop hij onder meer aandacht vraagt voor de wapenwet. Op Twitter krijgt hij kritiek voor het in een lied ‘luchtig’ gebruiken van de aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester.

Zo gebruikt hij de zinnen ‘But I’m contemplating yelling “Bombs away” on the game. Like I’m outside of an Ariana Grande concert waiting’ (‘Maar ik overweeg om ‘bommen los’ te roepen. Alsof ik buiten bij een concert van Ariana Grande sta te wachten’).

Boodschap

Qua boodschap spreekt Eminem zich uitdrukkelijk uit tégen wapengeweld. Op ‘Unaccommodating’ heeft hij het over de terroristische aanslag in Manchester uit 2017, waarin 22 mensen omkwamen bij een concert van Ariana Grande. ,,Bombs away”, klinkt het onder meer. En in de videoclip van zijn nieuwe single ‘Darkness’ toont hij een schietpartij op een concert, gevolgd door beelden van de schietpartij in Las Vegas uit 2017. Op het einde van de video nodigt hij mensen uit om te stemmen voor de wapenwet: ,,Zorg ervoor dat je stem gehoord wordt en help om de wapenwetten in Amerika te veranderen”, staat er te lezen.

Groot enthousiasme

Op sociale media wordt het nieuwe album met groot enthousiasme ontvangen. Eminem flikte hetzelfde kunstje twee jaar geleden ook al met Kamikaze, een plaat die eveneens uit het niets werd uitgebracht op Spotify. Bron: Nu.nl


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten