Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Ed Sheeran en Elton John in duet

Geschreven door op 9 december 2021

Ed Sheeran en Elton John in duet. Ed Sheeran doet dit jaar ook een duit in het zakje en heeft voor een kerstnummer de hulp ingeroepen van niemand minder dan Elton John. De legendarische muzikant, die in het afgelopen jaar ook al samenwerkte met hedendaagse sterren als Dua Lipa en Lil Nas X, schreef het nummer samen met Sheeran. Hun duet Merry Christmas zou zomaar een van de volgende grote kersthits kunnen worden.

Ed Sheeran en Elton John – Merry Christmas

In elk ander opzicht is Merry Christmas – voor het geval de plichtmatige titel het niet duidelijk maakte – het perfecte voorbeeld van het vermijden van onnodige risico’s tijdens dit hachelijke seizoen. Er zijn sleebellen. Kerkklokken. Klapperende rendierhoeven. Een kinderkoor. Zieke snaren. De volledige selectiedoos, en geleverd met ongeveer net zoveel fantasie als die nietjeskousvuller. Oude vrienden Sheeran en John moedigen ons aan om te “bidden voor decembersneeuw”, en het algemene effect is een allesomvattende lawine van plinky-plonky schmaltz, rijk aan bonhomie en afgeleid van de melodie.

‘Ik kan elk moment nog ontploffen. Ik heb gewoon vreselijke gevoelens over mezelf’

Een goede illustratie van Elton John in 2021 is hoe hij vorige week de achtste UK No 1 single van zijn carrière scoorde en ook zijn rechterheup liet vervangen. De 74-jarige heeft zeker zijn zwakheden – “mijn linkerheup is de heup van een tweejarige en mijn rechterheup is de heup van een 92-jarige” – maar is op andere manieren jeugdig. Zijn enorm plezierige en gevarieerde nieuwe album, The Lockdown Sessions, mag dan een reeks van boomer-aangename namen bevatten, zoals Eddie Vedder, Glen Campbell en twee A-list Stevies (Wonder en Nicks), maar er zijn ook tal van popartiesten die zou mogelijk een TikTok-dansrage kunnen veroorzaken: Dua Lipa, Lil Nas X, Rina Sawayama. Eén nummer koppelt John aan countryzanger Jimmie Allen op een drum’n’bass-beat; een ander wordt afgewisseld met raps van Young Thug en Nicki Minaj.

Laatste nieuws


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten