Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Spin2beat #Techno Mixtape Tramtunnel met dank aan Smashead Records

Geschreven door op 5 januari 2020

DJ Spin2beat #Techno Mixtape Tramtunnel met dank aan Smashead Records. Maandag 6 januari 2020 van 18:00 – 1900 uur op XXL Radio Rotterdam een #techno mixtape met Tramtunnel. Live in de mix met dank aan Smashead Records. Vette sound en gemixt door XXL Radio DJ Spin2beat.

DJ SPIN2BEAT

Opgroeien met rock & roll-muziek en het nachtleven in de meest extravagante clubs, tot Parkzicht in Rotterdam tot de Revolutie in Spanje. Het muzieklabel, Spin2beat, is gemaakt tijdens zijn eigen lessen in de zielscyclus. In deze periode won hij veel prijzen met mix-wedstrijden. Maar de echte Spin2beat beats kwamen tot leven nadat hij echt zijn eigen geluiden ontdekte. Spin2beat begon met zijn eigen #Technopzuid producties en na veel mashup’s en remixes kreeg de DJ zendtijd op verschillende internationale radiostations. Spin2beat is tegenwoordig dankbaar voor de technologie en kijkt uit naar wat de toekomst te bieden heeft.

#TECHNO

Techno is een elektronische muziekstijl die het levenslicht zag in de jaren zeventig van de twintigste eeuw, maar zich met name in de jaren 80 ontwikkelde in onder andere Detroit en Frankfurt. De term techno is vanaf het begin van de jaren negentig in Amerika in gebruik geraakt als verzamelnaam voor een veel groter geheel aan elektronische muziekstijlen. Minimale veranderingen in de opzwepende baslijnen zijn essentieel voor een technoplaat waarbij het publiek een of meerdere handen dan wel vuisten in de lucht kan gooien. Bron: Wikipedia

Techno ontstond als muziekstijl op verschillende plaatsen in de wereld, maar voornamelijk in Amerika en Duitsland en ontstond eind jaren 70. Het genre kwam voort uit electro in combinatie met minimal, en industrial. In het begin van de jaren 80 is het genre nog duidelijk in ontwikkeling en kent het in Duitsland vooral een industrial-geluid. Een bekende dj uit die tijd, Talla2XLC, richtte in 1983 de allereerste club op die techno (en electronic body music) als uitgangspunt had. Later zou de Duitse techno meer melodie krijgen, mede door opkomst van house en new wave. De Amerikaanse techno evolueerde via een iets melodische versie van het genre, die meer uitnodigt tot dansen en waar men helemaal in kon opgaan, maar nog altijd het industriële geluid had. Het is dan ook niet vreemd dat de Amerikaanse versie van het genre in Detroit het levenslicht zag omdat daar, midden jaren 80, een grote crisis in de auto-industrie was.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten