Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Philippe Zdar (50) overleden na val uit raam

Geschreven door op 20 juni 2019

DJ Philippe Zdar (50) overleden na val uit raam. De Franse producent en dj Philippe Zdar is op vijftigjarige leeftijd overleden nadat hij uit een raam is gevallen. De artiest maakte deel uit van het danceduo Cassius, dat ook succes boekte in Nederland.

Zijn agent maakt het nieuws aan Franse media bekend en laat weten dat het gaat om een ongeluk, meldt The Guardian. Zdar, geboren als Cerboneschi, vormt sinds 1996 het duo Cassius met Hubert Blanc-Francard. Ze brachten vier albums uit.

Van hun debuut 1999 kwamen de hits Cassius ’99 en Feeling For You. Op vervolgalbums werkten artiesten als Ghostface Killah en Pharrell Williams mee. Cassius’ nieuwste album komt deze vrijdag uit. De producent werkte solo samen met Kanye West, The Beastie Boys en Jay-Z. Zijn band Cassius wordt gezien als grondlegger van de Franse housemuziek.

Samenwerkingen met Beastie Boys en Kanye West

Hierop volgde nog drie succesvolle albums, Au Rêve, 15 Again en Ibifornia. Een vijfde album (genaamd Dreems) zou deze vrijdag uitkomen. Cassius zou ter ere van de nieuwe plaat een concert geven in muziekzaal l’Olympia in Parijs. Ook buiten Frankrijk had Cerboneschi succes. Hij werkte als producer samen met grote artiesten als de Beastie Boys, Phoenix, Tiga en Kanye West. Op sociale media hebben collega’s en fans van Cerboneschi bedroefd gereageerd op het nieuws over zijn dood. Velen benadrukken de rol die hij heeft gespeeld in de opkomst van de Franse housemuziek.

Medeleven

Verschillende collega-artiesten hebben inmiddels hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en herinneringen gedeeld. Zo noemt DJ Calvin Harris Zdar een “ongelooflijk mooi persoon met een grandioos nalatenschap.” Alex Kapranos, leadzanger van Franz Ferdinand, laat via Twitter weten compleet geschokt te zijn door het overlijden van zijn vriend.

Diverse collega-artiesten hebben inmiddels herinneringen gedeeld en hun medeleven aan nabestaanden betuigd. Zo noemt de Australische elektroband Cut Copy Zdar een “origineel en uniek talent, wiens energie en gulheid gemist zal worden”. Lees hier meer nieuws over DJ Philippe


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Gerelateerde nieuws berichten

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker beter werkt.

Sluiten