Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Michel de Hey: De ambachtelijke technobakker

Geschreven door op 16 juni 2019

DJ Michel de Hey: De ambachtelijke technobakker. Het ambacht spat van zijn vingers als Michel de Hey een plaatje recht legt. Met zijn linkerhand geeft hij een laatste tikje aan het vinyl voordat zijn rechter de schuif op het moment suprême openschuift, zijn karakteristieke grijns glanzend in zijn gezicht. Eind jaren tachtig was De Hey al te vinden achter de draaitafels. Met zijn vaste avonden in Nighttown gaf hij Techno als een van de eersten een vaste plek in Rotterdam. En nog steeds brengt hij als headliner zijn hypnotiserende pompende stijl naar zalen en festivals.

In de zesde en laatste aflevering van Party People geeft de mixmeester een workshop plaatjes draaien. Een techniek die met de opkomst van cd’s, laptops en automatisering jarenlang leek te verdwijnen. Maar De Hey merkt dat daar verandering in komt. “Ik vind het tof om te zien dat er heel veel nieuwe kids zijn die ervoor kiezen met vinyl te draaien en leren met draaitafels om te zijn. Je kan het ook zonder, maar ik vind het heel mooi dan mensen op die manier het ambacht van het DJ-en in stand houden. Daar ben ik heel blij mee.”

DJ Michel de Hey is de ambachtelijke technobakker gabbertje

Krassende platen, trillende dansvloeren en overstuurde drumcomputers. In Party People volgen we sleutelfiguren van de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren tachtig en begin jaren negentig, toen Rotterdam een belangrijke stad in de Dance, House, Gabber en Hiphop was. De expositie Party People in Museum Rotterdam is nog te zien tot eind juli. Bron: Rijnmond.nl


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *Gerelateerde nieuws berichten

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker beter werkt.

Sluiten