Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


DJ Laidback Luke woont in het vliegtuig

Geschreven door op 10 oktober 2019

DJ Laidback Luke woont in het vliegtuig. Elke keer dat hij uitstapt, heeft hij een nieuwe track. Maar na de dood van zijn protegé Avicii doet hij het wel rustiger aan. Hij staat volgende week op ADE. De Nederlandse DJ Laidback Luke ‘woont’ in het vliegtuig. Tweehonderd keer per jaar vliegt hij naar bestemmingen als Hongkong, São Paulo, Houston, Londen, Miami.

Laidback Luke heeft geen huis, geen studio, nauwelijks een bed. Als hij niet bezig is om festivals en stadions in vervoering te brengen, slaapt, werkt of musiceert hij in de lucht. Lucas van Scheppingen (1976, Manila), alias Laidback Luke, groeide op in Hoofddorp. Hij werd bekend met zijn hit ‘Rockin’ With The Best’ (2000), en is sindsdien een internationaal gevierde dj. Zijn geluid is hard en helder. Omhuld door blieps en kekke accenten, laat hij de drumbeats knallen. Volgende week vrijdag treedt hij op tijdens Amsterdam Dance Event (ADE).

Behalve DJ en producer maakt Luke iedere week een nieuwe track – is Van Scheppingen ook organisator achter de schermen, zowel nationaal als internationaal. Hij geeft tips en adviezen, is mentor en ontdekker, en labelbaas van zijn label Mixmash. Een van zijn pupillen was de destijds zeventienjarige Zweedse producer Avicii, die hem eigen nummers toestuurde en om zijn mening vroeg. Avicii zou uitgroeien tot een wereldster. Na zijn waarschijnlijke zelfdoding, in 2018, zag Van Scheppingen de noodzaak van nog een volgende taak. In interviews en vlogs wijst hij jonge dj’s nu op de risico’s van het vak: de druk om beschikbaar te zijn, de ongezonde levensstijl, de competitie.

Dj Laidback Luke woont en werkt in het vliegtuig

Zijn eigen carrière begon midden jaren negentig, toen hij nog op school zat. Hij kreeg apparatuur van collega-dj’s en richtte een studio in in zijn slaapkamer. „Daar stonden ineens allerlei synthesizers, sequencers en keyboards. Ik nam een stapel handleidingen mee naar school om uit te vinden hoe die spullen werkten.” Inmiddels werkt en verblijft hij hoofdzakelijk in (en boven) Amerika. Ook vanaf daar onderhoudt hij contact met Nederland. Hier is Mixmash gevestigd, en werkt hij samen met andere artiesten. „De scene is hier vriendelijk en collegiaal. In Amerika is iedereen veel competitieve.” Lees meer ….

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten