Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


Deze hits waren bananenhits

Geschreven door op 15 juni 2020

Deze hits waren bananenhits. Met Banana staat er voor het eerst in 20 jaar weer een hit over de vruchten met de gele schil. Check hieronder welke nummers over bananen de top haalden.

Het Bananenlied – De Boswachters

Het Bananenlied van de Kampense band De Boswachters. De track werd mede een hit door radio DJ Patrick Kicken. Hij draaide het nummer in zijn programma en zijn producer zong mee toen de microfoon nog openstond. Het nummer werd daarna heel vaak aangevraagd en sloeg ook aan bij andere dj’s. In één klap wist iedereen wie De Boswachters waren. Dat was daarna weer snel over, want de top haalden ze niet meer. Het origineel van Het Bananenlied komt trouwens uit 1923 en is van Harry Fay: Yes! We Have No Bananas.

Het Bananenlied – Andre van Duin

Een heel ander Bananenlied komt in 1972 de lijst binnen, namelijk dat van André van Duin. Hij baseerde de track net als Conkarah en Shaggy op Banana Boat Song, een oud Jamaicaans volksliedje, dat het bekendst werd in de uitvoering van de Jamaicaans-Amerikaanse zanger Harry Belafonte uit 1955. Grappig detail: eigenlijk was het nummer Jo Met De Jojo de A-kant, zeg maar het nummer op de single dat de hit moest worden. Het was echter de B-kant (Het Bananenlied) die wist te scoren. En dat is zuur voor Bas en Aad van Toor, inderdaad: Bassie en Adriaan, die de tekst van Jo Met De Jojo schreven…

Het Bananenlied – DJ FLE – MINISIREN REMIX – Conkarah feat. Shaggy

Uiteraard is Banana van Conkarah en Shaggy nu nog de aller-aller-allerkleinste bananenhit uit de bananen geschiedenis. Het ia aan de ex-Alarmschijf én het Foute Anthem om de bovenstaande tracks de komende maanden te overtreffen. Het begin is er in ieder geval, met die hoogste binnenkomer. Official audio for Reggae singer Conkarah’s new single “BANANA”.


Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten