Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air


De Vrienden van Amstel LIVE schat aantal kijkers op 1,7 miljoen

Geschreven door op 18 januari 2021

De Vrienden van Amstel LIVE schat aantal kijkers op 1,7 miljoen. Voor de livestream De Vrienden van Amstel LIVE op zaterdagavond 16 januari 2021 zijn zo’n 750.000 gratis kaarten bemachtigd, maken bierbrouwer Amstel en producent Tribe Company zondag bekend. De organisatoren schatten dat er met zo’n 2,3 man per huishouden in totaal 1,7 miljoen mensen naar de show hebben gekeken. De 23e editie van het muziekevenement werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen uitgezonden vanuit een leeg Rotterdam Ahoy.

“Vlak voor aanvang was het nog even spannend of de livestream het aantal bezoekers aan zou kunnen, doordat op het laatste moment nog zo’n 100.000 mensen een ticket wilden bemachtigen”, aldus Machiel Hofman van Tribe Company. “De animo bleek veel groter dan vooraf werd gedacht, de capaciteit werd kort voor aanvang daarom nog even flink opgeschroefd. Om 19.30 uur stond er al een lange rij voor de virtuele deur. Vanaf dat moment stroomde de grootste online kroeg vol met vijfhonderd mensen per seconde.”

Vrienden van Amstel Live

Onder anderen Armin van Buuren, Suzan & Freek, Guus Meeuwis, André Hazes, Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Willeke Alberti, Typhoon, Maan en Paul de Leeuw traden op tijdens de twee uur durende livestream.

Normaliter vinden er per editie zo’n tien shows met in totaal 150.000 bezoekers plaats. “We brengen het nu in de kleinste vorm ooit, maar bereiken wel het grootste publiek ooit”, vertelde gastheer Simon Keizer eerder deze week in een gesprek. Op dat moment waren er al zo’n 300.000 kaarten vergeven. De tickets voor het evenement waren dit jaar gratis verkrijgbaar. Kaartjes die begin 2020 voor de editie van dit jaar zijn gekocht, zijn geldig voor de shows die in 2022 zullen plaatsvinden. Bron: NU.NL


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Live chat met een DJ
Live chat met een DJ
Hai ik ben DJ Lekkey, kan ik u ergens mee helpen?
Verbinden...
Op dit moment zijn er geen Dj's beschikbaar. Probeer het later nogmaals alstublieft.
Onze XXL Dj's zijn bezet. Probeer het later nogmaals alstublieft
:
:
:
Heeft u vragen? Chat nu met ons!
:
:
Deze chatsessie is beëindigd

XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten