Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00

Now on air

Café Del Mar

11:00 13:00


Commerciële radiozenders willen verlenging vergunning om Coronacrisis te overleven

Geschreven door op 4 juli 2020

Commerciële radiozenders willen verlenging vergunning om Coronacrisis te overleven. De Commerciële radiozenders willen dat staatssecretaris Mona Keizer de einddatum van de zendvergunning met drie jaar verlengd. Op die manier hebben de zender voldoende tijd om de Coronacrisis te overleven. Tegenover RadioFreak laat Herbert Visser, van Radiocorp, weten: “Aardig wat radiostations moeten, als gevolg van de ingestorte advertentie-inkomsten, geld lenen om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Dat geld zal weer moeten worden terugbetaald en een normale termijn waarbinnen dat kan worden terugbetaald is vijf jaar. De radiostations lopen echter aan tegen de datum 1 september 2022, waarop de huidige vergunningen aflopen. Dus kun je nu geen financiering krijgen, omdat aandeelhouders, banken en andere financiële instellingen die zekerheid wél wensen.”

De radiozenders willen daarom geen geld van de overheid maar meer tijd. “De radiostations kunnen dat zélf regelen”, vervolgt Herbert. “Ze moeten de tijd krijgen om aangegane leningen terug te kunnen betalen. En dan praat je over een noodzakelijke verlenging van de vergunningen met 3 jaar tot 1 september 2025.”

Omvallen

Het AD kopte gisterenavond dat er stations op omvallen staan en dat de Vereniging Commerciele Radio (VCR) de noodklok luidt. Eerder stelde staatssecretaris Keizer in een brief aan de Tweede Kamer dat door de coronacrisis er juist meer naar radio wordt geluisterd en dat dit zich op lange termijn uitbetaalt in meer reclamegeld. In de krant zegt Herbert: “Ze luistert gewoon niet. De urgentie is hoog. Zonder geleend geld halen sommige stations het eind van het jaar niet eens. Ze heeft de mond vol over ondernemers die elkaar door deze moeilijke tijd helpen, maar ze gooit alles op één hoop. Deze specifieke situatie vraagt om specifieke maatregelen en dat is dus een verlenging van onze zendmachtiging.”

Tegenover deze site vult hij nog aan: “De commerciële radiostations waarborgen niet alleen commerciële, maar ook culturele en maatschappelijke belangen. Zo is BNR Nieuwsradio de tegenhanger voor NPO Radio 1, en zendt 100% NL heel veel nieuwe Nederlandstalige muziek uit. Dergelijke stations maken slechts een zeer beperkt rendement en komen dus tijdens zo’n enorme coronacrisis al gauw in de knel. In de basis zijn ook zulke stations echter gezond.“ Bron: RadioFreak


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.XXL Radio gebruikt cookies meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat XXL Radio voor de bezoeker juist werkt.

Sluiten